110 éve született a legendás bűvész, Rodolfo, vagyis polgári nevén Gács Rezső, akinek előadásait és szlogenné vált mondatát („Figyeljék a kezemet, mert csalok!”) szinte mindenki ismerte. A kerek évfordulót egy Zene+Bűvölet című különleges eseménnyel ünnepelhetjük meg augusztus 8-án a Várkert Bazárban, ahol olyan alkotók csalogatják majd elő mágikusan a dallamokat a hangszerekből, mint a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Farkas Róbert karmester vezetésével. 

Az est folyamán az alkotók a 19. és 20. század francia és orosz muzsikáira fókuszálnak majd, így felcsendül többek között Muszorgszkij (Éj a kopár hegyen), Stravinsky (Cirkusz polka), Dukas (A bűvészinas) és Kovács Zoltán (Pandea holdja) egy-egy szerzeménye is. Magyarország legrégebben működő szimfonikus együttese mellett közreműködik a Junior Prima Díjas zongoraművész, Vida Mónika Ruth, valamint a Nemzetközi Cirkuszművészeti Központ trükköket és mutatványokat hozó művészei, a műsorvezető pedig a Bartók Rádió hallgatói által jól ismert Becze Szilvia lesz. 

A Zene+Bűvölet augusztus 8-án, vasárnap, 19:30-tól lesz megtekinthető a Várkert Bazárban, az Öntőház Udvarban. További részletek és jegyvásárlás a hivatalos honlapon

Kiemelt kép: Farkas Róbert karmester (Fotó: Várkert Bazár)