Június 1. és 11. között rendezik meg a Titkos Mozi Fesztivált, amelynek keretén belül két városban (Párizsban és Budapesten) eredhetünk titokzatos jeleken és a kiterjesztett valóságon keresztül a filmek nyomába, hazánkban a Budapest Film közreműködésének köszönhetően.

A Titkos Mozi Fesztivál résztvevőinek a város különböző pontjain található rejtekhelyeken kell belépni a kiterjesztett valóságba. Az Imperceptibles alkalmazás segítségével kell a rejtekhelyen bescannelni a fesztiválra utaló jeleket és/vagy képeket, amelyek tartalmazzák a fesztivál logóját, ezáltal a kiterjesztett valóságban lehet eljutni a titkos mozikhoz, az ajándékokhoz és a titkos esték jegypénztárához. A kaland ráadásul nem ér véget az első találatnál, ugyanis több helyszínen is végig lehet játszani a nem mindennapi „kincskeresést”. 

Budapesten a Corvin, a Művész, a Kino Art Cafe, a Puskin, a Toldi és a Tabán moziban, illetve a Francia Intézetben várhatóak vetítések. A játékban résztvevők minden rejtekhelyen pontokat kapnak, amikkel részt vehetnek a titkos estéken, és még ajándékokat is kapnak értük. A főnyeremény egy utazás a Párizsban megrendezett Titkos Mozi Fesztiválra.

Kiemelt kép: Titkos Mozi Fesztivál (Forrás: Titkos Mozi Fesztivál)