A 60 éves Pécsi Balett már a második premierjét tartja Budapesten, ezúttal végre nézők előtt. Épp egy hónapja, hogy a Müpával közös programként, kiemelkedő sikerrel bemutatták a Vasarely-etűdök című nagyszabású balettet online, most pedig egy újabb produkciójuk debütál Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban. ÁdámÉva címmel Molnár Zsolt Harangozó-díjas táncművész és Szabó Márton koreográfiájával, Iványi Marcell koncepciójával és rendezésében, Philippe Heritier és Szabó Balázs eredeti zenéjére készül táncszínházi előadásuk. Az előadást Fodor Antalnak ajánlják.

A történet során párhuzamos idősíkok látomásszerű képeiben jelenik meg a mai ember tudatlanságának gyökérproblémája: egy nemekre és nemzetekre hasadt, félelembe taszított emberiség. Az első emberpár, Ádám és Éva egysége tartalmazta mindkét pólust: a férfi és a női minőséget. A kettészakadt Férfit és Nőt az édenkertben a luciferi kígyó kísérti, aki állandóan változó alakokban kíséri végig őket az őstudást leváltó hatalmi játszmák illúziójában – az írott történelem eseményein keresztül. Az ősbemutató üzenete: a teremtő gondviselés és a kozmikus egység befogadásának élményét a szeretetben való létezés tudja csak közvetíteni.

A produkció a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jön létre. Az előadás budapesti bemutatója a Nemzeti Táncszínházban közös programként valósul meg ma este, a pécsi bemutató pedig november 13-án lesz.

Bővebben információk itt olvashatók.