Április 25. és 27. között a világ számos tájáról mutat be filmeket elismert, feltörekvő és pályakezdő alkotóktól egyaránt a Mediawave Fesztivál a budapesti Cirko-Gejzír moziban, majd április 29. és 30. között a Mediawave Együttlét Ravazdon, az Őrhegy Udvarházban, ahol a zenei programok is fontos szerepet kapnak.

A Mediawave Fesztivált immár 33. alkalommal rendezik meg idén, ezúttal több helyszínen: Budapesten és a Győr-Moson-Sopron vármegyei Ravazdon, de fehérvári és szegedi mozikban is tartanak vetítéseket. A filmes programba nevezett alkotásokat kategóriánként három-öt fős előzsűri értékelte, majd a második körbe bejutott filmeket nyolc filmes egyetem több mint harminc diákja zsűrizte. A budapesti vetítéseken a közönségnek is lehetősége nyílik kiválasztani saját kedvenc filmjeit. Az eredményhirdetésre április 27-én kerül sor a Cirko-Gejzírben, a győztes filmeket levetítik Ravazdon is. A filmek különféle kategóriákban lesznek láthatók: információs dokumentumfilmek, kisjátékfilmek, animációs filmek, cross-art filmek (zene, tánc, irodalom, vizuális újítások), a témakör: krízis és megújulás. A kisjátékfilmek négy tematikus blokkban – Fókuszban a nők, Fiatalok, Outsiderek és Kapcsolataink – tekinthetők meg.

Nagy számban lesznek jelen francia és iráni filmek, de a közönség találkozhat német, belga, spanyol, olasz, svéd, lengyel, ukrán, amerikai, japán, osztrák, szlovák, cseh, orosz, izraeli, szír, palesztin, brazil és afrikai alkotásokkal is. A Cirko-Gejzír egyik filmblokkjában magyar és határon túli filmszakos egyetemisták munkáiból is bemutatnak egy válogatást. A filmeket angol és magyar felirattal vetítik, az egyes blokkok előtt zenei és kortárstánc-programok is várják az érdeklődőket.

A Mediawave Együttlétet követően szintén Ravazd ad otthont május 26. és 28. között a Pünkösdi improvizációknak, zenei programokkal, magyar és nemzetközi muzsikusokkal, színházakkal, művészeti műhelymunkákkal, valamint kulináris programokkal. A Mediawave Karaván az év során külföldön is folytatódik, így Szerbiában, Szlovákiában, Romániában és Szlovéniában külföldi művészeti fesztiválokon vesz részt egy-egy válogatott filmblokkal.