Április 18-án tartja bemutatkozó koncertjét a 40 tagú Pannon Cigányzenekar, amelyet az Uránia Nemzeti Filmszínházban hallhat a közönség. A koncert id. Berki László, a 100 Tagú Cigányzenekar alapító művészeti igazgatójának emlékére ajánlják.

A Pannon Cigányzenekar a Rajkó zenekar és a 100 Tagú Cigányzenekar volt szólistáiból és zenekari tagjaiból, illetve magasan képzett művészekből jött létre Bükön 2006-ban, majd 2007-ben alakult egyesületté, létszáma 40 fő. Céljuk az utánpótlás, a magyar cigányzene-népzene életben tartása, ápolása, népszerűsítése itthon és külföldön, megőrzése annak a több évszázados hagyománynak, amelyet a cigányok családi örökségként hordoznak magukkal generációkon át.

A debütáló koncerten hallhatók lesznek többek között Brahms magyar táncai, Liszt rapszódiái, operanyitányok, Monti, Sarasate, Strauss népszerű darabjai is, de operett, magyar nóta, csárdás és cigány dalok is elhangzanak a műsorban. A zenekar főprímása Puka Károly, 1984-ben az Országos Vonópárbaj győztese, illetve a Rajkó zenekar és a 100 Tagú Cigányzenekar egykori vezető prímása, a koncertmester ifj. Berki László, a 100 Tagú Cigányzenekar volt első koncertmestere, valamint a 100 Tagú Cigányzenekar alapítója, Berki László fia. Cimbalomszólista Kuti Sándor, a Rajkó zenekar és Philadelphiai Filharmonikusok volt szólistája, klarinét- és tárogatószólisták Baranyi Lajos és Seres Vilmos, a Rajkó zenekar volt szólistái.

Kiemelt kép: Pannon Cigányzenekar (Fotó forrása: Facebook)