Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand nZrt. különleges városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására indít idén ötletpályázatot. Az ötleteket május 20-ig a Budapest Tuning pályázati felületén lehet leadni. Jelentkezni egyedül vagy csapatban, de akár a lakóközösséggel együtt is van lehetőség.

A pályázat célja, hogy izgalmas szabadtéri aktivitások és alkotások, új zöldfelületek és közösségi funkciók létrejöttének kigondolására ösztönözzék a részvevőket, illetve, hogy olyan új találkozási pontokat hozzanak létre városszerte, ahol összejöhetnek szomszédok, barátok, és nem hétköznapi módon használhatják a város tereit. Ezek megvalósítására a szervezők két kategóriát hoztak létre: a pár napos szabadtéri programok esetén a megpályázható maximális összeg projektenként bruttó 3 millió forint, a nagyobb akár több napos projektek esetén pedig  bruttó 10 millió forint.

A Budapest Tuning nagy előnye, hogy átvállalja a projekttervezés lépéseit: segít a költségek megtervezésében és abban is, hogy egyes projektek esetén mik azok a jogi folyamatok, amiknek meg kell felelni. Ami pedig még izgalmasabbá teszi az egészet, hogy a projekt tervezői Eke Angéla színésznővel már elkezdtek ötletelni: így született meg például a Bacsó Béla utcába kihelyezett meeting, a zöldlámpa-koncert vagy mozizás a Gellérthegyen, a techno buli a telefonfülkében ötlete is.

Kiemelt kép: Eke Angéla a Budapest Tuning mood filmjének forgatásán (Fotó: Budapest Tuning)