Elkészült a Neopaint csapatának idei utolsó tűzfalfestménye a VII. kerületi Alsóerdősori Iskola udvarában, amely a Szövetség és a Barát utca felől is látható.

Az illusztráció megtervezésére Brunszkó Nikon One Lacit kérték fel, aki a következőket mesélte a grafikával kapcsolatban: „A Barát utca 1954-ben lett Budapest első »játszóutcája«, amikor 9:00 és 21:00 óra között lezárták az utcát az átmenő forgalom elől, a célirányú forgalmat pedig 5 km/h sebességre korlátozták. Kedves mellékszál, hogy az első játszóutcát többek között Barát István rendőr őrnagy adta át a gyerekeknek. A kép központi része, a napocskát rajzoló kislány, az ugróiskola és a pettyes labda, erről a történetről emlékezik meg. Néhány utcára innen terült el a századfordulón Csikágónak becézett városrész, amely a közhiedelemmel ellentétben nem a rossz közbiztonság miatt kapta nevét, hanem az amerikai város egymást derékszögben metsző utcáihoz hasonló elrendezés miatt.

A neopaintesek 2014-ben ugyanezen az udvaron festették meg a Budapest Bang című képet 1000 nm-en, amit Vidák Zsolt tervezett meg. A mostani falfestmény Erzsébetváros Önkormányzata megbízásából készült.

Kiemelt kép: A rajzoló kislány a VII. kerületi Alsóerdősori Iskola udvarának tűzfalán (Fotó: Neopaint)