Június 12-én izgalmas premierre készül a HeArt Társulat: Kálmán Henrietta Pofára eséseim története című vígjátékának ősbemutatóját a Budai Szabadtéri Színházban láthatják a nézők. A Bródy Norbert rendezésében debütáló, interakciókkal tűzdelt előadás a hagyományos színjátszás és a stand up világát eddig sosem próbált módon ötvözi.

„A történet antifőhősnője Fehér Anna, Nusika, korunk egyik legjellemzőbb betegségében szenved, krónikus hazudozó. Nem rosszindulatból teszi, vagy hogy ártson másoknak, csupán unalmas és szegényes életét szeretné “gondolatbeli kalandozásokkal” színessé alakítani, főleg amikor másokat el akar kápráztatni. Epekedik az igaz szerelem iránt, egy hazug világban, amit még nehezebbé tesz, hogy ő maga sem mer őszinte lenni” – olvashatunk az alapszituációról a színlapon.

A női főszerepet maga a darabot jegyző színésznő, Kálmán Henrietta alakítja, aki így fogalmaz az előadás kapcsán: „Számomra a humor egy előadásban akkor igazán értékes, ha azt, mint eszközt célzottan használjuk az elgondolkodtatásra. A darab mintegy társadalmi látleletként figurázza ki az őszintétlen szándékot, a gondolkodás nélküli vak naivitást, a külsőségek értéktelenségét a belső erényekkel szemben. Ami biztos, a darab végén férfi és nő egyaránt talál tanulságot a történetben.” 

A fiatal alkotó partnerei Illés Dániel, Geri Tamás, Petri Viktor, Ott József, Szente Árpád Csaba, Baranyi Csaba és Vank Richárd lesznek. A budai bemutatót követően a produkció országos turnéra indul.