Június 4-én utoljára lesz látható az Othello a Katona József Színházban. A Székely Kriszta rendezte Shakespeare-drámát 2020. október 9-én mutatták be. 

A tisztaszívű mór hadvezér, Othello titokban feleségül veszi a velencei szenátor, Brabanio egyetlen lányát, Desdemonát, akivel egy hadjárat miatt Ciprusra kell utazzanak. Amikor megérkeznek, Othello kinevezi hadnaggyá bizalmasát és legjobb barátját, Cassiót, mire másik tisztjében, Jágóban feltámad a féltékenység és gyűlölet, aki úgy érzi, hogy kora és tapasztalata miatt is sokkal inkább megérdemelné az előléptetést. Jágó ezért gonosz bosszút eszel ki felettese ellen, és ezzel útjára ereszti a legalattomosabb emberi érzelmet:

Uram, vigyázz, hogy féltékeny ne légy!
A zöldszemű szörny csak kacag az étken,
Amelyből él
.”

William Shakespeare klasszikusa, az Othello Székely Kriszta rendezésében a Katona József Színházban 2020 októberében került bemutatásra. Az előadás címszereplőjét Bányai Kelemen Barna alakítja, Desdemonaként Rujder Vivient, Jagóként Kovács Lehelt láthatjuk. Mellettük feltűnik még a színen Borbély Alexandra, Takátsy Péter, Vizi Dávid, Vajdai Vilmos, Elek Ferenc, Lengyel Benjámin és Berényi Nóra. 

Az előadásról készült képgalériánk ide kattintva érhető el. 

Kiemelt kép: Jelenetkép az Othello című előadásból (Fotó: Kovács Milán)