Nyolc év után búcsúzik legendás szerepétől Kováts Kriszta. A színésznő elárulta, hogy a nézők július 31-án láthatják utoljára őt Donna szerepében a Madách Színházban.

A világ leghíresebb jukebox musicalje, az Abba slágereit feldolgozó Mamma Mia! 2014 óta már több mint 400 előadást élt meg a Madách Színházban. Az idei évben a zenés darab visszatér a Szegedi Szabadtéri Színpadra, és július 8-tól négy estén keresztül ígér egy felejthetetlen nyári bulit a Dóm tér közönségének. Azonban ez az év nem csak a visszatérés miatt fontos a musical szereplőinek. A független, céltudatos anya, Donna Sheridan szerepét kezdetektől alakító Kováts Kriszta idén nyáron végleg elbúcsúzik a főszereptől.

„Nyolc éve játszom ezt a szerepet – igazi ajándék volt az élettől, hogy castingon megkaptam Donna szerepét és 2014 nyarán először eljátszhattam Magyarországon a szegedi Dóm előtt. És azóta több mint 150-szer. A Szegedi Szabadtéren tizenhétszer, ami igazi rekordnak számít – soha még darab nem ment ennyiszer Szegeden. Ott 4-5 000 ember tombolta végig esténként a finálét és táncolt és énekelt velünk. Csodálatos szerep, csodálatos előadás, imádom játszani, de az idő megy – úgy gondoltam, hogy a csúcson kell abbahagyni (hiszen a nézőknek el kell hinnie, hogy Donna negyvenéves, húszévesen szülte a lányát, aki most, húszévesen megy férjhez, stb.) Július 30-án és 31-én játszom utoljára a szerepet a Madách Színházban. Akik még szeretnének megnézni, igyekezzenek jegyet venni a madachjegy.hu oldalon.” – írta közösségi oldalán a színésznő.

Kiemelt kép: Kováts Kriszta (középen) a Mamma mia! című musicalben (Fotó: Madách Színház)