Április 27-én játsszák a Vígszínház nagyszínpadán az utolsó Mágnás Miska előadást. Az egyik legnépszerűbb magyar operett 2019 őszén debütált Eszenyi Enikő rendezésében a teátrumban.

Szívhez szóló melódiái és szerethető karakterei a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb darabjává tették Szirmai Albert Mágnás Miskáját. A gróffá öltöztetett lovászfiú története, melyben a főhős kifigurázza és megleckézteti a gazdagokat még 1916-ban debütált a hazai közönség előtt az akkori Király Színházban. A mű főszereplőit eredetileg Fedák Sári és Rátkai Márton játszották. Az előadás azonban minden kor közönségét képes megszólítani, és a mai napig felbukkan több hazai teátrum repertoárján is. A három felvonásos nagyoperett főszereplője Miska, a „vazsmegyei” lovászfiú, aki pillanatok alatt arisztokratává vedlik karján Marcsával, a tenyeres-talpas szolgálólánnyal, csak hogy bebizonyítsa a rátarti Korláth grófnak, hogy nem a származáson múlik a műveltség és a tisztesség: egy egyszerű mérnök is méltó lehet lánya, Rolla grófnő kezére.

Az olyan fülbemászó dallamok, mint a Csiribiri, a Cintányéros cudar világ, az Úgy szeretnék boldog lenni 2019-től a Vígszínházban is elhangoztak egy modernebb, ám mégis hagyománytisztelő feldolgozásban. A címszerepet ifj. Vidnyánszky Attila játssza, akinek partnere Szilágyi Csenge. Rollát Dobó Enikő, Baracsot Ertl Zsombor alakítja, a szülőket pedig Hirtling István és Bandor Éva kelti életre.

Az előadást Eszenyi Enikő rendezésében február 14-én, majd március 8-án játsszák legközelebb, április 27-én pedig búcsúzik a grandiózus látványvilágú produkció a Vígszínház színpadától.

Kiemelt kép: ifj. Vidnyánszky Attila a Mágnás Miskában (Fotó: Dömölky Dániel)