Február 19-én utoljára lesz látható a Pesti Színházban Yasmina Reza komédiája, a Bella Figura. Az előadás – Török Ferenc rendezésében – rendhagyó módon 2021. február 27-én, először online volt látható, a kőszínházi bemutatót 2021. október 22-én tartották.

A hegedűművész édesanyja által magyar gyökerekkel is rendelkező Yasmina Reza kortárs francia drámaíró, színésznő, regényíró és forgatókönyvíró rövid, szatirikus művei közül jó néhány a mai társadalom középrétegének kérdéseire keresi a választ. A Bella Figura című darabban Boris (Stohl András) romantikus estét akar eltölteni a szeretőjével egy távoli szállodában, de aztán összefut egy idős hölggyel, aki itt ünnepli a születésnapját, és nem mellesleg a férfi feleségének legjobb barátjának az anyósa. Hogyan végződhet egy ilyen este? Pezsgő, tengeri sün és kagyló keveredik vágyakkal, álmokkal és csalódásokkal ebben a sírós-nevetős darabban. Minden érintett megpróbálja eljátszani a “bella figurát”, ami azonban tragikusan groteszk módon kudarcot vall.

A Török Ferenc által rendezett komédiában Stohl András, Petrik Andrea, Kovács Patrícia, Brasch Bence/Wunderlich József és Halász Judit lépnek színpadra.

Kiemelt kép: Stohl András és Kovács Patrícia a Bella Figura című előadásban (Fotó: Kovács Milán)