November 18-án, 9 évvel a bemutató után, a 218. előadással búcsúzik Szabó Magda nagy sikerű mesejátéka, a Bárány Boldizsár.

Szabó Magda népszerű meséje egy olyan bárányfiúról szól, aki nem szeret iskolába járni, és mindig borsot tör mások orra alá. A sok rosszaságot Bárány Boldizsár izgalmas kalandok során próbálja meg jóvá tenni. A kedves állatfigurák tanulságos történetének zenés színpadi változatával először találkozhatnak a gyerekek.

A Radnóti Színház társulata 2010. február 6-án mutatta be a mesejátékot, amely egy csapásra a közönség kedvencévé vált. Az elmúlt 9 évben szerveztek rajzpályázatot, ahová több száz gyerekrajz érkezett, amiket az akkor még Klem Viktor alakította Boldizsár zsűrizett többedmagával (jelenleg Rétfalvi Tamás játssza a címszereplőt). A darabot elvitték Erdélybe Böjte Csabához és a gyerekeihez, akik közül sokaknak ez lett az első színházi élménye. Az előadást később a televízió is rögzítette, 2018-ban az M5 csatornán volt látható. A Radnóti Színház előadásához a Vodku együttes írt zenét, amely CD-n is megjelent, így az előadás megőrizhető marad a gyerekek számára.

A Bárány Boldizsárt az ősz folyamán még hat alkalommal játsszák: október 8-án, november 17-én és 18-án (minden nap dupla előadás látható), a Stefánia Palotában.

Kiemelt kép: Jelenet a Bárány Boldizsárból (Fotó: Dömölky Dániel)