November 9-én, 21:00-től látható Bródy Sándor színműve, A tanítónő az M5 csatornán a Miskolci Nemzeti Színház előadásában, Rusznyák Gábor rendezésében. 

Bródy Sándor egyik legismertebb műve egy 1908-ban íródott „falusi életkép”, amelynek fókuszában a korrupció, a zaklatás, az álszent gőg, az irigység és az unalom érzése állnak, így ma is abszolút aktuális. A történet központi alakja Tóth Flóra (Lovas Rozi), aki miután elvégezte a tanítóképzőt Pesten, egy bácskai faluba utazik, hogy űzhesse mesterségét. Csakhogy az idill gyorsan tovaszáll, amikor világossá válik számára, hogy szabad prédának nézik, akit senki se véd meg. Minden nadrágos a saját ágyába szeretné vinni, ám a tanítónő erős, ellenáll a tolakodóknak, viszont a sok harc végül felemészti és elhagyja a falut. 

A tanítónő további szerepeiben Bodnár Imola (Tanuló), Bősze György (Főúr), Cservenák Vilmos (Cigányprímás), Dénes Viktor (Postás), Harsányi Attila (Járásorvos), Kerekes Valéria (Asszony), Kincses Károly (Kántor), Kiss Enikő (Tanuló), Kiss Ildikó (Tanuló), Kocsis Pál (Káplán), Marcz Fruzsina (Hray Ida), Nádasy Erika (Id. Nagyné), Ódor Kristóf (Lovász), Pásztor Pál (Tanító), Robb Horkay Júlia (Tanuló), Simkó Katalin (Ilony), Simonfi Adrienn (Parasztlány), Szabó Irén (Kántorkisasszony), Szegedi Dezső (Id. Nagy), Szőcs Artur (Ifj. Nagy), Volcz Judit Krisztina (Tanuló) és Zayzon Zsolt (Szolgabíró) látható. 

A felvétel vezető operatőre B. Marton Frigyes, rendezője Márton István volt. 

Kiemelt kép: Lovas Rozi A tanítónő egyik jelenetében (Fotó: Miskolci Nemzeti Színház)