Bár az előadások szünetelnek, a munka nem áll le a Miskolci Nemzeti Színházban. November 11-én megtartották következő bemutatójuk, a Producerek olvasópróbáját, amit Béres Attila rendezésében láthat majd a közönség.

Mi történik akkor, ha egy sikertelen producer és egy ravasz könyvelő elhatározzák, hogy a világ legrosszabb darabját állítják színpadra? Nos, valószínűleg nem sok jó… vagy mégis? Max Bialystock, a sikertelen producer és ifjú könyvelője, Leo Bloom a meggazdagodásnak egy igencsak furcsa módszerét választották: színre visznek egy borzalmas darabot, amelyről úgy gondolják, hogy garantáltan bukásra van ítélve. Ha ugyanis több pénzt szednek össze a darab bemutatásához, mint amennyi szükséges, akkor úgy járnak a legjobban, ha az előadás megbukik, mert azzal többet kereshetnek, mintha az siker lenne. Ki is választják a Hitler tavasza című irományt, amit egy neonáci galambtenyésztő álmodott papírra. Ennél rosszabb előadás nem is kerülhetne színpadra… de vajon ezt a közönség is így gondolja?

Mel Brooks, amerikai filmrendező Oscar-díjat nyert forgatókönyvéből maga készítette el a komédia színpadi változatát 2001-ben, Thomas Meehan zeneszerző közreműködésével. A Broadway világát szarkasztikus humorral és öniróniával ábrázoló musical bemutatásának évében minden idők legtöbb Tony-díját nyerte el: a tizenöt jelölésből tizenkettő díjat zsebelt be. Az előadást azóta pedig töretlen sikerrel játsszák szerte a világban, most pedig a Miskolci Nemzeti Színház színpadán láthatja majd a magyar közönség.

A Producerek című Broadway musical január 8-án kerül bemutatásra váltott szereposztásban. Az előadásban szerepel: Lajos András / Salat Lehel, Rózsa Krisztián / Koller Krisztián, Czakó Julianna / Czvikker Lilla, Farkas Sándor, Papp Endre / Szőcs Artur, Bodoky Márk, Nádasy Erika / Molnár Anna és Kokics Péter.  Közreműködik a Miskolci Nemzeti Színház zenekara, énekkara és a Miskolc Balett.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Producerek című előadás olvasópróbájáról (Fotó: Éder Vera)