A Playbill hivatalosan is bejelentette: George R.R. Martin éppen egy színpadi művet tervez a népszerű Trónok harca regényfolyamából Duncan MacMillan és Dominic Cooke közreműködésével. Az előadást a tervek szerint a New York-i Broadwayn, a londoni West Enden és Ausztráliában is be fogják mutatni 2023-ban.

A 2020-as évek új, kihívásokkal teli időszaknak ígérkezik a Broadway számára. A koronavírus okozta bevételkiesések arra kényszerítik a New York-i színházipart, hogy a közeljövőben minél több olyan közönségcsalogató előadással rukkoljon elő, amelyeknek köszönhetően hamar talpra tud állni. Legalábbis erre engednek következtetni azok a döntések, amelyek szerint olyan népszerű sorozatok színpadi adaptációin dolgoznak, mint a Vezércsel, a Bridgerton, vagy jelen esetben a Trónok harca.

A Trónok harca színpadi verziója előreláthatóan előzménytörténet lesz, ahol a már ismert karakterek közül jó néhányan visszatérnek, például Ned Stark, Robert Baratheon és Jamie Lannister is. A darab Westeros történetének egy sarkalatos időszakában játszódik, a 10 napig tartó harrenhali nagy lovagi játékon, amely 16 évvel a Trónok harca cselekménye előtt zajlott

„Martin nagylelkűsége és bizalma a munkálatok alatt lenyűgöző volt. A karantén alatt dolgozni a színdarabon egy igazi kiváltság volt. Alig várom, hogy visszatérjünk a színházba, és mind a részesei legyünk.” – mondta a darab írója, Duncan MacMillan.

Az ilyen sorozatfeldolgozások talán új irányt jelentenek a Broadway színpadain, és még több sorozatadaptációra számíthatunk.

Kiemelt kép: Kit Harington és Emilia Clarke a Trónok harcában (Fotó: Macall B. Polay / HBO)