December 15-én este mutatja be legújabb bohózatát a Thália Színház. Georges Feydeau leghíresebb színdarabjából, a Bolha a fülbe című műből Kelemen József rendez előadást Gubás Gabival és Szervét Tiborral a főszerepben.

Raymonde Chandebise (Gubás Gabi) úgy érzi, hogy férje (Szervét Tibor) – aki egy köztiszteletben álló cégvezető – megcsalja, mivel egy ideje nem tesz eleget otthon hitvesi kötelességeinek. A gyanú alapján, amit egy-két félreértett nyom is alátámasztani látszik, bizonyosságot akar szerezni. A nyomok a Hotel Numerába, egy kétes hírű garniszállóba vezetnek, ahol az ember – nem is hinné – lépten-nyomon ismerősökbe botlik…

A bohózat legfőbb bonyodalmát az szolgáltatja, hogy két szereplő a megtévesztésig hasonlít egymásra. A figurákat (Victor-Emmanuel Chandebise-t és Poche-t, a szálloda mindenesét) Szervét Tibor alakítja. „Szeretem az ilyen feladatokat, két ennyire különböző embert megrajzolni. És remélem, hogy meg is valósíthatom. A két karakter egymásnak szöges ellentéte: az egyik egy boldogtalan, neurotikus nyárspolgár, egy karót nyelt középosztálybeli, a másik a részegség állandó mámorában élő nyeklő-nyakló figura. Az egyik antialkoholista, a másik alkoholista. Az egyikük egy garniszállón, a város szexuális alvilágában él, a másiknak gondjai vannak otthon a szexszel. Ha ezt sikerül megcsinálni, boldog leszek.”

A Thália új előadása eszeveszett(en humoros) kavarodást ígér, melyben mindenki menekül egymáshoz és egymás elől. A Bolha a fülbe további szerepeiben Pindroch Csaba, Mózes András, Nagy Viktor, Szabó Erika, Vida Péter, Tamási Zoltán, Mórocz Adrienn, Bán Bálint, Hunyadkürti István, Tóth Eszter és Domokos László lép színpadra. Az előadás bemutatója december 15-én, szombat este lesz, ezen felül 16-án, 27-én és 28-án játsszák még a hónapban.

Forrás: Thália Színház