Június 1-jén mutatják be a Pinceszínházban Ad De Bont Mirad, egy fiú Boszniából című darabot Siflis Anna rendezésében, Nagyabonyi Emese, Ricz Ármin és Tóth András szereplésével.

Boszniában egyszer csak szél kerekedik, és elkezdi szétlökdösni az embereket, el messzire egymástól. Tapogatózniuk kell ebben a felfordult világban: a háború alattomosan kúszik be az emberek mindennapjaiba és máris a közepében ülnek. Djuka Balic (Ricz Ármin) és Fazila Balic (Nagyabonyi Emese) keresni kezdik az unokaöccsüket, Miradot (Tóth Andás), aki ide-oda vetődik, menekül. „Az előadás a délszláv háború első két évét dolgozza fel, akként, hogy a fókusz a szereteten, a családon és a hazán van. Valamint azon a túlélési mechanizmuson, amit háború alatt kialakít magában az ember. Ez a képesség humorral, elfojtásokkal és félelemmel teli. Azt próbáljuk megmutatni, hogy a háborúnak a szörnyűség mellett mindig van emberi oldala is, amikor kijön a személyiség valódi énje: miként ragaszkodik, kötődik a másikhoz” – mondta el Siflis Anna, az előadás rendezője.

Ad De Bont drámáját Simon Márta ültette át magyarra, az előadás dramaturgja Hámor Anna Csillag. A látványt Mihály-Geresdi Zsófia tervezte, a produkció drámainstruktora Kabdebon Dominik. A június 1-i premiert követően a produkció a hónapban további egy alkalommal, 7-én lesz látható.

Kiemelt kép: Tóth András, Nagyabonyi Emese és Ricz Ármin (Fotó: Pinceszínház)