A közönség segítségét kéri a Budapest Bábszínház: legújabb bemutatójukhoz, a Dekameron 2023-hoz sok-sok bőröndre van szükségük az alkotóknak.

Nagy energiákkal zajlanak a Budapest Bábszínház új bemutatójának előkészületei. Márciusban Dekameron 2023 címmel debütál Szikszai Rémusz rendezésében az a különleges történet, amelyhez tíz kortárs magyar író – Fábián Péter, Gimesi Dóra, Háy János, Jászberényi Sándor, O. Horváth Sári, Parti Nagy Lajos, Székely Csaba, Szikszai Rémusz, Tasnádi István és Závada Péter – szerzett egy-egy történetet. A Nagyszínpadon bemutatásra kerülő történet helyszíne, cselekménye és szereplői egyelőre nem ismertek, azonban a teátrum annyit elárult, hogy rengeteg bőröndre lesz szükségük – ehhez kérik most a közönség segítségét. Ellinger Edina igazgató hangsúlyozta, hogy környezettudatos színházként célul tűzték ki, hogy amikor csak lehet, a színpadon is támogassák az újrahasznosítást.

Ha valakinél tehát akad otthon feleslegessé vált, jó állapotú bőrönd, utazótáska – lehet gurulós, csatos, cipzáros, régi vagy új, mintás vagy egyszínű – és szívesen a színház rendelkezésére bocsátaná, december 10-ig tudja eljuttatni a Budapest Bábszínház szervezési irodájába.