Az elmúlt hetekben két új előadásának premierjét ünnepelte a Pinceszínház. A ferencvárosi játszóhely március elején Murányi Tünde és Kálid Artúr főszereplésével mutatta be a Meghallgatást, majd ezt követően, március 15-én egy újabb kétszereplős darabot, a Grace és Gloriát vették fel repertoárjukba Kútvölgyi Erzsébet és Juhász Réka előadásában. Alig, hogy véget értek ezen produkciók próbái, máris megkezdték a következő bemutató előkészítését.

Pillanatkép a Marvin szobájának olvasópróbájáról (fotó: Herbszt-Véner Orsolya)

Május 3-án debütál a Pinceszínházban a fiatalon elhunyt Scott McPherson drámája, a Marvin szobája. Az 1990-es mű nagy sikereket ért el az amerikai színházakban, 1997-ben pedig elkészítették a filmváltozatát Meryl Streep, Diane Keaton és Leonardo DiCaprio főszereplésével, melyet Oscar- és Golden Globe-díjra is jelöltek. A Marvin szobája egy félelmetesen komikus, mégis megrendítő történet gondoskodásról, összetartozásról, felelősségvállalásról és szeretetről.

Pillanatkép a Marvin szobájának olvasópróbájáról (fotó: Herbszt-Véner Orsolya)

A történet főszereplője két testvér, Bessie és Lee, akik több évtizede nem látták már egymást. Ez idő alatt Bessie mindenről lemondva egyedül gondoskodott ágyhoz kötött édesapjáról, Marvinról, valamint szeleburdi nagynénjéről. Ám az egyik nap kiderül, hogy Bessie-nek leukémiája van, csontvelőátültetésre lenne szüksége, ezért Lee és zűrös fia útnak indul, hogy kiderítsék, alkalmasak-e donornak. A két testvér húsz év után újra találkozik, előkerülnek kedves és bántó emlékek, és mindketten kénytelenek szembenézni azzal, aminek eddig hátat fordítottak.

A főbb szerepekben Börcsök Enikő, Juhász Réka, Gombos Krisztián, Takács Katalin, Molnár Csaba, Búza Tímea, Lázár Balázs és Tallián Mariann lesz látható. A Marvin szobáját Kovács Gábor Attila rendezi.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Marvin szobájának olvasópróbájáról (fotó: Herbszt-Véner Orsolya)