Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Mézesvölgyi Nyár fesztivált Veresegyházon, ahol június 23-tól egészen a nyár utolsó napjáig több színházi és zenés produkció is várja a nézőket. Természetesen nem maradhatnak el a Veres 1 Színház sikerdarabjai, de érkezik a Cotton Club Singers, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, láthatóak lesznek Centrál Színház, a Játékszín, a József Attila Színház, az Orlai Produkciós Iroda, az Átrium és a Pannon Várszínház vendégprodukciói, a legnagyobb durranásnak pedig a brit énekesnő, Bonnie Tyler ígérkezik.

A Veres 1 Színház prózai darabjai közül műsoron lesz az Anconai szerelmesek, a Pletykafészek, a Rövidzárlat, az 1×3 néha 4 és a Hőguta. Közönség elé kerül továbbá két musical: A padlás, valamint a Neoton-slágerekből álló Szép nyári nap. Újra meghívást kapott a Mézesvölgyi Nyárra a Játékszín népszerű előadása, a Menopauza: Hernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő és Náray Erika július 25-én és 26-án lép színpadra. Szintén a humor dominál Neil Simon vígjátékában, a Mezítláb a parkban című darabban, amelyben Kerekes Éva és Epres Attila játszik. Látható lesz a Centrál Színház vendégjátéka, a Házassági leckék középhaladóknak. A Puskás Tamás által színpadra vitt darabban többek között Balsai Mónika és Stohl András szerepel, emellett visszatér a fesztiválra A Pál utcai fiúk a Pannon Várszínház előadásában, illetve Az Őrült nők ketrece az Átriumból. Július 9-én a József Attila Színház vendégjátékaként Fenyő Miklós és Tasnádi István musicalje, a Made in Hungaria kerül színre, a főbb szerepekben Fekete Gáborral, Kékesi Gáborral, Kenderes Csabával, Auksz Évával és Chajnóczky Balázzsal. Július 22-én látható a Szente Vajk által írt és rendezett egyszemélyes musical comedy, a Kockahas, amelyet Feke Pál játszik. A Crescendo Music Orchestra kíséretével megvalósuló kétrészes zenés vígjátékban felvételről Molnár Piroska, Szacsvay László, Peller Anna, Nagy Sándor és Csonka András is közreműködik.

A gyerekprogramok sorában visszatér a Hadart Színház a Süsüvel, érkezik Pom Pom a Rátonyi Róbert Színház előadásában, július 12-én pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl látogat Mézesvölgybe. A július 15-én koncertező hajdúböszörményi zongoravirtuóz, Péter Bence videóit több mint egymilliárdan nézték meg az interneten, mára több mint negyven országban adott koncertet. Augusztus 12-én a hazai könnyűzenei színtér kiemelkedő alakja, az idén 77 éves Bródy János ad koncertet, augusztus 26-án pedig a Cotton Club Singers lép fel Veresegyházon a tizenöt év után felélesztett ABBA-Jazz show-val. Az idei nyár csúcspontjának a walesi sztárénekes, Bonnie Tyler koncertje ígérkezik, amire július 29-én kerül sor. A népszerű művész ötven éve van a pályán, a ’80-as években olyan nagy sikerek fűződtek a nevéhez, mint a Total Eclipse of the Heart vagy a Holding Out For a Hero.

Kiemelt kép: Bonnie Tyler (Fotó: walesonline.co.uk)