Újabb magyar regényt visz színre az Orlai Produkciós Iroda: Bodor Johanna, táncművész-koreográfus, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 2014-ben megjelent Nem baj, majd megértem című, önéletrajzi ihletésű művét Ari-Nagy Barbara és Szikszai Rémusz adaptálta színpadra.

A tizenhét éves Johanna, a bukaresti balettintézet ígéretes növendéke, egyedül marad Ceaușescu Romániájában. Névházasság segítségével próbál szabadulni a pokolból és áttelepülni a viszonylag élhetőbb Magyarországra. Választania kell a szerelme és a szülei, az ígéretes karrier és a bizonytalan jövő között. Döntéseket kell hoznia, pedig csak rossz és még rosszabb közül választhat. Két évig várja, hogy sorsa eldőljön, ezalatt lehallgatják, követik, a hatalom árgus szemmel figyeli, hibázik-e. Miközben mindent kockára tesz, hogy semmit és senkit se veszítsen el, észrevétlenül elveszíti önmagát. A nyolcvanas évek diktatúráját megidéző történet egy abszurd és kegyetlen korszak lenyomata. Egy korszaké, amelyben felnőni pusztító, és amit túlélni felemelő.

A történet négy színész – Bánfalvi Eszter, Kerekes Éva, Ötvös András és Gyabronka József – alakításában kel életre, a darab rendezője Szikszai Rémusz, díszlettervezője Bagossy Levente, jelmeztervezője Kiss Julcsi. Az előadás először augusztus 4-én és 7-én lesz látható az Ördögkatlan Fesztiválon, szeptembertől pedig a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központba költözik.

Kiemelt kép: A Nem baj, majd megértem című előadás plakátja (forrás: Orlai Produkciós Iroda)