Megtartották Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című könyvéből készülő előadás olvasópróbáját. A monodrámát Keresztes Tamás rendezi, Thuróczy Szabolcs főszereplésével a 6színben.

2021 márciusában tervezi bemutatni Bödőcs Tibor nagysikerű könyvéből készülő produkcióját a 6szín teátrum. A kocsmaregény főszereplőjét Magyar Oszkárt, a jobb napokat megélt, művészlelkű, alkoholista szobafestőt Thuróczy Szabolcs alakítja. Az író többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár.”

„Két évtizede figyelem Thuróczy Szabolcs a (magyar) néplélek ismeretéről tanúskodó alakításait Pintér Béla zseniális darabjaiban: organikus, természetes, bio! Az évek során barátságába is fogadott. Mikor először levittem a bucsuszentlászlói kocsmába, húsz perc kellett neki, hogy autentikus szereplőjévé váljon a “kolorlokálnak”. Helyi kőművesekkel biliárdozott hosszan, akik észre sem vették, hogy idegen. Aztán írtam egy kocsmaregény félét, és ebből készül most egy monodráma Szabolcs főszereplésével. – indokolta Bödőcs Tibor a szereplőválasztást.

Oszkár néhol nosztalgikusan költői, néhol sokkolóan ismerős és karcos világa Keresztes Tamás rendezésében elevenedik meg a szemünk előtt, a művet Enyedi Éva alkalmazta színpadra.

Thuróczy Szabolcs a Meg se kínáltak olvasópróbáján (Fotó: Szabó Kimmel Tamás )

Kiemelt kép: Bödőcs Tibor a Meg se kínáltak olvasópróbáján (Fotó: Szabó Kimmel Tamás )