Négy év után megszűnik a magyar kulturális élet egyik ismert alternatív tere, a Bartók Béla úton található Óvóhely Kultúrbunker.

A helyet, 2018-ban hozták létre az egykori Sanghay Bár helyén, a második világháborús titkos bunkerben. A néhai katonai létesítményt felújították, majd átadták a magyar zenei és művészeti élet feltörekvő és független produkcióinak, mind zenei, mind színházi téren. Az elmúlt évek alatt számos művészeti projektnek helyet adó előadótér mellett egy hangulatos romkocsma is működött az épületben.

A Kultúrbunker közleményében azt írta, hálásak a lelkes és támogató közönségnek, hiszen kétszer is újra ki tudtak nyitni nekik köszönhetően, de az ingatlan tulajdonosával nem tudtak megállapodni, a bérleti díjakkal és az inflációval pedig nem tudják felvenni a lépést, így tőke és állami támogatás hiányában ez volt az egyetlen megoldás.

Természetesen az Óvóhely méltóképpen búcsúzik a közönségtől és a látogatóktól: június 25-én az idén színpadra állított színdarabok tekinthetők meg az objektumban, illetve két záróbulival is koncertekkel is készülnek majd a nagyérdeműnek.

Kiemelt kép: Pillanatkép az Óvóhely rendezvényéből (Fotó: Óvóhely Kultúrbunker)