Zsámbéki Gábor felhívása nyomán október 18-án, 18 órától várják az érdeklődőket a K:antinban, hogy meghallgathassák, A manó című előadásban korábban résztvevő színművészek beszélgetését.

“1982-ben nem várt és fordulatos események után lehetőség nyilott, hogy a Nemzet Színház kamaraszínházának korábbi épületében új társulat kezdhesse meg működését. Harminckét színész választotta egymást eufórikus hangulatban. Így indult a Katona.”

A beszélgetésen részt vesznek azok a színművészek, akik az eredeti szereposztásban játszottak, vagy átvettek rövidebb-hosszabb időre a szerepeket, tehát ott lesz Udvaros Dorottya, Csomós Mari, Cserhalmi György, Csonka Ibolya, Papp Zoltán, Szirtes Ági és Pogány Judit. 40 év távlatából mesélnek és emlékeznek vissza Chehov ritkán játszott komédiájára, A manóra.

A beszélgetésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a szervezes@katonaszinhaz.hu e-mail címen tudnak megtenni. Illetve a színház külön kérése, hogy tüntessék fel, ha részt vettek az 1982-es bemutatón, vagy látták az előadás.

Kiemelt kép: Részlet A manó című darabból (Fotó: Makky György)