Január 18-án 19 órától Berecz András Tegnap is ma mentem haza című zenés estje lesz látható online formában a Nemzeti Színház műsorán, melynek keretén belül igazi klasszikus mulatozásnak lehetnek részesei a nézők.

Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész. Az első dalokat édesanyjától tanulta, melyek meghatározták későbbi zenei stílusát. Az Ökrös és az Egyszólam elnevezésű együttesével hamar nagy népszerűségre tett szert a mulatós műfajban, Berecz a zenélés mellett azonban néprajzi tanulmányokkal, műfordítással és tanítással is foglalkozik. 2007 óta tiszteletbeli tagja a Magyar Művészeti Akadémiának, tavaly pedig csatlakozott a Nemzeti Színház társulatához.

Tegnap is ma mentem haza című műsora egyfajta ünnepi megemlékezés híres mulatók, és mulatások igaz szereplőiről, akik „az időmúlatás héroszai, utolérhetetlen bajnokai” voltak. Az est szerzője és rendezője maga Berecz András, aki énekével és meséivel varázsolja el a közönséget egy röpke óra erejéig Szabó Dániel cimbalom, illetve ifj. Szerényi Béla furulya és tárogató művészek kíséretében, miközben Appelshoffer János és Berecz István népi táncokkal garantálják a vizuális élményt. A január 18-ai online előadásra az eSzínház weboldalán lehet jegyet vásárolni.

Kiemelt kép: Berecz András (Fotó: Bergics Balázs)