Február 22-én ünnepelte az Orlai Produkciós Iroda a legújabb előadásának, a Hurok bemutatóját. Az alkotóközösség pedig nem sokat pihen, hiszen ma, március 5-én este megtartják a Vénusz fővárosi premierjét, és a héten megkezdték a következő újdonság, a Riviéra próbáit.

Molnár Ferenc 1926-ban megjelent művét a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Benedek Miklós rendezi. Nem ez lesz az első alkalom, hogy a magyar drámairodalom egyik legjelentősebb alkotójának valamelyik színdarabjából készít előadást, ugyanis Molnártól a Valakit és A hattyút is megrendezte már korábban. A Riviéra bemutatója április 18-án lesz a Belvárosi Színházban, a főszerepben Kovács Patríciát, Szabó Kimmel Tamást és Schruff Milánt láthatja majd a közönség.

Ullmann Mónika, Schruff Milán, Szabó Kimmel Tamás és Kovács Patrícia a Riviéra olvasópróbáján (fotó: Orlai Produkciós Iroda)

A történet helyszíne egy áruház. Misch úr (Schruff Milán), a kereskedősegéd az éjszakai kirakatrendezésre készül a világvárosi üzletház negyedik emeletén. A próbababák előkelő nyári ruhákat, az egész kirakat pedig dél-franciaországi miliőt kap: készül a Riviéra. Misch úr serényen dolgozna, ha Casella (Szabó Kimmel Tamás), az áruház multimilliomos tulajdonosan nem vetett volna szemet szerelmére, a kesztyűosztályon dolgozó Lujzára (Kovács Patrícia) és nem hívta volna meg a nőt a Riviérára, az igazira. Két gyerekkori barát, két férfi, és egy kérdés: tisztességesen vagy sikeresen kell-e élni? Az előadás a győri Vaskakas Bábszínház, az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE együttműködésében jön létre.

Szereplők: Kovács Patrícia (Lujza), Schruff Milán (Misch), Szabó Kimmel Tamás (Casella), Kardos Róbert (Márton), Ullmann Mónika/Péter Kata (Elvira), László Lili/Ballér Bianka (Cibulka), Vadász Gábor (Balla úr)
Alkotók: Benedek Albert (dramaturg), Dévényi Rita (látványtervező), Baumgartner Sándor (világítási terv), Skrabán Judit (a rendező munkatársa), Benedek Miklós (rendező), Orlai Tibor (producer)
Bemutató: 2019. április 18., Belvárosi Színház

Kiemelt kép: Benedek Miklós (k) a Riviéra olvasópróbáján (fotó: Orlai Produkciós Iroda)