A nagy mesemondónak is nevezett Benedek Elek számos művéről ismert, az egyik közülük a Világszép nádszálkisasszony című népmese, amelynek szerzői adaptációját Litvai Nelli készítette el a Neptun Brigád felkérésére. Ezt láthatják azok, akik szeptember 28-án, kedden 21 órától, ha az M5 csatornára kapcsolnak.

A történet szerint a világ utolsó csücskében, a Szurokfekete tenger hetvenhetedik szigetén raboskodik a világ legszebb lánya, akit a Világot Járó Gonosz Boszorkány rabolt el. Világszépének napközben a sötét mocsárban kell dolgoznia a rettenetes Mocsárpribék felügyelete alatt, aki éjszakára nádszálbörtönbe zárja. Világszépe folyton arról ábrándozik, hogy valaki majd megszabadítja, ám a vigasztalan, sötét napok egyre csak telnek. Aztán egy távoli királyságból végre elindul egy királyfi, hogy kiszabadítsa őt és legyőzze a Gonoszt. A királyfi előtt hosszú út áll, és rengeteg veszély vár rá. 

A Világszép nádszálkisasszony főbb szerepeiben Bartus János (zenész), Cseh Judit (nővér, macska, hajnal, haramia), Ficzere Béla (király, tudós, farkas, mocsárpribék, talján), Fodor Annamária (Világszépe), Gáspár Anna (szolgálólány, csillag), Molnár Erika (dadus, öregasszony, sárkány, haramia, farkas), Placskó Emese (szolgálólány, csillag), Vass György (fakó lovacska, majd villám, a csődör, idősebb királyfi), Vass György (királyfi) és Wittek Béla (zenész) látható. 

A felvétel vezető operatőre Márton Balázs, a rendezője Márton István volt. 

Kiemelt kép: Jelenet a Világszép nádszálkisasszonyból (Fotó: Neptun Brigád)