Imádság megfáradtaknak címmel készített rövidfilmet a VerShaker, az első nyilvános bemutatót a Magyar Mozgókép Fesztiválon tartották, Veszprémben. Az alkotók első, független műve a versmondás és a költészet erejéről mesél, az autizmus spektrumzavarral élő előadóművész, Stark Ádám versmondásra való felkészülésén keresztül.

A VerShaker és a MáSzínház közötti együttműködés a 2021-es reSTART Feszt keretén belül indult útjára. A MáSzínház egy olyan nyitott előadó-művészeti alkotóközösség, amelyben sérülékeny csoportokhoz tartozók, kiemelten értelmi fogyatékossággal élő emberek szociális és kreatív képességeinek fejlesztésével foglalkoznak. A Stark Ádámról készül dokumentumfilm rendezője Visky Ábel, operatőre Kürti István, kretív producere Zoltán Áron volt. A rövidfilmet június 12-én láthatta először a közönség Veszprémben, a Magyar Mozgókép Fesztiválon. A történet középpontjában Stark versmondásra való felkészülésének különleges módja áll, amely során Judit (az édesanya) a vers költői képeit rajzokká alakítja át, így segítve értelmezni és memorizálni fia számára a művet. A felkészülési folyamat és az előadó személyének mélyebb megismertetése által a kisfilm József Attila Imádság megfáradtaknak című versének új aspektusát tárja elénk.

Az alkotók a rövid dokumentumfilmet a nyár folyamán több fesztiválon is tervezik bemutatni, később pedig a YouTube felületén mindenki számára elérhetővé teszik.

Kiemelt kép: Stark Judit és Stark Ádám az Imádság megfáradtaknak című rövid dokumentumfilmben (Fotó: VerShaker)