„…Egy nagy költő üzenete, mely megszabadít bennünket minden magánytól, és elvezet minket a világ nagy titkainak megértéséhez” – írta Martin Heidegger filozófus A kis herceg 1949-es német kiadásának előszavában.

Egy pilóta kényszerleszállást hajt végre a sivatagban, ahol találkozik egy herceggel. A kis herceggel. Beszélgetésbe elegyednek és lassanként megismerik egymást. A kis herceg mesél a különleges barátkereső útjáról a világűrben: mesél a királytól és az üzletasszonytól kezdve a földrajztudóson át a Föld nevű bolygó teremtményeiről, a kígyóról és a rókáról.

Antoine de Saint-Exupéry énformáló, találkozásokkal teli, a gyermekkor csodaváró hitét a felnőttkor kiábrándult józanságával szembeállító történetét Szabó K. István rendezésében mutatták be február 25-én. Szereplők: Sipos Eszter (a kis herceg), Boglári Tamás (pilóta, kígyó, király, geográfus, iszákos), Paula Donner (rózsa, üzletasszony, róka), Palya Noémi (váltóőr). A látványt és a jelmezeket Szabó K. István és Szatmári József Ottó közösen jegyzik.

Az előadást, melyhez színházpedagógiai foglalkozás is kapcsolódik, 10 éves kortól ajánlják. További információk a teátrum honlapján találhatók.

Kiemelt kép: Sipos Eszter A kis herceg c. előadásban (Fotó: Magyarországi Német Színház)