Szeptember 22-én este a székesfehérvári Vörösmarty Színház közönsége is láthatja a több, mint kilencven éve íródott, számos film és színpadi feldolgozást is megélt Chicago legújabb színházi adaptációját. Maurice Dallas Watkins drámáját az 1975-ben bemutatott musical, John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse munkája tette igazán világhírűvé. Hamvai Kornél és Varró Dániel fordításában, Horváth Csaba rendezésében különleges látványvilágú előadás premierjére készül a teátrum.

A méltán világhírű musical közel negyven éve folyamatosan műsoron van szerte a világon. A siker titka: a szerzők boszorkányos módon elegyítették a fanyar társadalmi szatírát a káprázatos, buja revüvel. Roxie Hart egy nap besokall: hidegvérrel lelövi szeretőjét, a halálbüntetés elől pedig a legegyszerűbben úgy tud elmenekülni, ha az ördögien fondorlatos sztárügyvéd, Billy Flynn segítségével a címlapokon próbálja meg tisztára mosni magát. Ehhez azonban a férjgyilkosok királynőjének, Velma Kellynek is lesz egy-két szava.

Vásáry André, Kiss Diána Magdolna és Sághy Tamás (fotó: Vörösmarty Színház)

Főbb szereplők: Varga Gabriella (Velma Kelly), Kiss Diána Magdolna (Roxie Hart), Sághy Tamás (Billy Flynn), Krisztik Csaba (Amos Hart), Vásáry André (Mary Sunshine), Váradi Eszter Sára (Morton mama), Varga Lili, Pálya Pompónia, Ténai Petra eh., Herman Flóra eh, Hojsza Henrietta eh (Cellatangósok), közreműködik a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar
Stáb: Kalászi Zoltán és Kiss-Benedek Kristóf (díszlettervező), Benedek Mari (jelmeztervező), Réti Anikó (korrepetitor), Perczel Enikő (dramaturg), Dobri Dániel (zenei vezető), Dobri Dániel és Ruff Tamás (karmester), Kalmár Johanna (ügyelő), Soltész Rita (ügyelő), Rovó Tamás (koreográfus-asszisztens), Németh Mariann (rendezőasszisztens), Horváth Csaba (rendező)
Bemutató: 2018. szeptember 22.