Az senki számára nem titok, hogy a Deszkavízió a kezdetektől fogva nagyon erősen épít a vizuális megjelenésre, ezért is fontos része a csapatnak a fotó-, és videószekció. A szerkesztőség jelenleg öt fotóssal (Gádoros Márk, Tihanyi Tóth Dávid, Kovács Milán, Juhász Éva, Szokodi Bea) és egy videós (Gál Bereniké) kollégával dolgozik, akik munkájukkal élővé teszik az újságírók szövegeit, vagy a mozgókép nyelvén mutatják meg azt a rengeteg varázslatot, amelyet egy-egy előadás kulisszáiban járva élünk át nap mint nap.

Köszönöm az elmúlt év magas színvonalú, profi munkáját Nektek! Azt, hogy nem tudok olyan őrültséget kérni, amire ne kapnátok azonnal a kezetekbe a gépeket! Hogy legyen az vidék, Budapest, sötét próbaterem, vagy kivilágított fehér szoba, késő éjszaka vagy hajnal, akkor is azt nézitek, hogy hogy lehet valamit megoldani, nem pedig azt, hogy miért ne működne! Óriási büszkeség veletek dolgozni!

Gádoros Márk – vezető fotós

Deszka. Ha egy szóval kéne összegeznem, miért szeretek ebben a csapatban lenni, és dolgozni, az a „család” lenne. Mert a Deszka egy család. Mindannyian mást csinálunk, máshonnan jöttünk, de van egy közös szenvedély, ami összeköt minket, és ez nem más, mint a színház szeretete. Fotósként az elmúlt bő egy évben alkalmam nyílt az ország legtöbb színházába bejutni, meglesni a helyi kulisszatitkokat, és nagyon sok jó emberrel megismerkedni. És mindezt a Deszkának köszönhetem.

Tihanyi Tóth Dávid – fotós

2020 nem könnyű év! Februárban, nehéz és összetett vizsgák után szereztem meg fotográfusi szakképesítésemet, alig pár hét múlva már lehetőséget is kaptam Anditól a Deszkavízió vezetőjétől, hogy bebizonyítsam nem tévedtek azok a tanáraim és mentoraim, akik az alkalmazott fotográfia művészeti ága felé orientáltak.

Frissen végzett fényképészként óriási dolognak tartom, hogy megkaptam ezt az esélyt, hogy a fotóimmal kiszolgálhassam a Deszkavízió egyre nagyobb számú műkedvelő, kedves közönségét. Csodálatos csapatban, nagyszerű és tehetséges kollégákkal és vezetővel dolgozhatok együtt, tavasz óta az évet sajnálatosan meghatározó kényszerszünetekkel, de töretlen és buzgó lelkesedéssel egy varázslatos és ezerszínű világban amit mindannyian csak úgy ismerünk: SZÍNHÁZ!

Gádoros Márk és Szabó Dániel a szerkesztőségi fotózáson (Fotó: Tihanyi Tóth Dávid)

Kovács Milán – fotós

Szeretek a Deszkánál dolgozni, ez nem kérdés.

Akkor mi a kérdés?

Az, hogy miért.

A kérdésre a válasz egy kérdés: Mennyi idő kellett ahhoz, hogy befogadjon a csapat?

A válasz szó szerint 10 perc. Ennyi idő kell ahhoz, hogy az ember megsüsse a reggeli rántottát vagy ennyi időt tölt az ember átlagosan az éppen soros tömegközlekedési eszköz megállójában tipródva, amikor az szokás szerint késik. De ezek helyett a nemes cselekvések helyett, egy hónappal ezelőtt ezt a 10 percet arra szánták újdonsült kollégáim, hogy befogadjanak és segítsenek, hogy egyből otthon érezhessem magam.

A Deszkavízió nem egy munkahely, hanem egy terápiás kör, ahol a szörnyű munkahelyi tapasztalatokról szóló rémtörténetek hatásából gyógyulhat ki az ember. Mondhatnám, hogy család, mert igaz, de szörnyen elcsépelt lenne, úgyhogy csak annyit mondok, hogy a Deszka egy olyan része a tér-idő kontinuumnak, amiben jó létezni.

Gál Bereniké – videós, vágó

A Deszkavízió oldalt az indulása óta figyelemmel kísérem, és nagyra tartom azt a színházi, szakmai sokszínűséget, amit képvisel. 2019 tavaszán csatlakoztam a csapathoz, immár másfél éve készítek videókat a Deszkavízió színeiben.

Örömmel látom, hogy a kulturális kíváncsiság, a precizitás és nem utolsó sorban az együtt gondolkodás a mai napig része a szerkesztőség munkájának, és bár a legtöbb csapattaggal csak közvetetten dolgozom együtt, erős kohézió tart össze minket, ami manapság különösen nagy erénye bármilyen közösségnek. A különböző nézőpontok itt nem taszítják, hanem vonzzák egymást, párbeszédet teremtve, nyitottságra ösztönözve.

Hálás vagyok, hogy a videó-készítések során a színháztörténeti, elméleti tudásomat és a sokéves színházi tapasztalatomat tovább kamatoztathatom, és a változatos feladatoknak köszönhetően frissen tarthatom a bennem élő gyermeki kíváncsiságot.

Boldog születésnapot, Deszkavízió! Jövőre veled, veletek, ugyanitt!

Kiemelt kép: Gádoros Márk (Fotó: Tihanyi Tóth Dávid), Gál Bereniké (Fotó: Gádoros Márk), Tihanyi Tóth Dávid (Fotó: Gádoros Márk)