Messze még az ősz! Számos emlékezetes program vár addig a közönségre a Balaton északi és déli partján! Akárcsak a korábbi években, a Kultkikötő legénysége idén is olyan művészeket hívott vendégül, akik garantálják a minőségi kikapcsolódást. Július második felében a fellépők sorában ott találjuk többek között Udvaros Dorottyát, Hernádi Juditot és Kern Andrást, illetve az egyik legnagyobb nyári közönségkedvencet, A GRUND – vígszínházi fiúzenekart. 

Balatonföldváron nem mindennapi környezetben, a Kulipintyó Villa hangulatos kertjében várja nézőit a Kultkikötő. Július második felében két elgondolkodtató előadást is megtekinthet itt a közönség: a Férfi és Nő 4X című kamaradarab a váratlan találkozások sorsfordító erejéről mesél, Fesztbaum Béla pedig Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes életművéből szőtt előadói estjével lép színpadra. 

Balatonbogláron július 22-én Hernádi Judit és Kern András rendkívül szerethető párosa gondoskodik a jókedvről a Kalamazoo című remek humorú előadással. Egy héttel később pedig egy évek óta visszatérő közönségkedvenc, A GRUND – a vígszínházi fiúzenekar csap a húrok közé: A Pál utcai fiúk című zenés játék dallamai mellett több legendás vígszínházi sláger, jól ismert Presser-dalok, illetve hazai és külföldi rock klasszikusok töltik meg a nyári estét.

Jelenet a Kalamazoo című előadásból (Fotó: Kultkikötő)

Balatonszárszón nem csupán öt belevaló apáca sziporkázó történetét ismerheti meg a közönség július végéig a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház jóvoltából, hanem Udvaros Dorottya önálló zenés estjére is jegyet válthatnak a nézők, melynek repetorjában a művészeti világ olyan ikonikus szerzői működtek közre, mint Hrutka Róbert, Karafiáth Orsolya, Kamondy Ágnes vagy Bereményi Géza. 

De az északi part sem marad programok nélkül! Alsóörsön Pindroch Csaba ígér intenzív színházi élményt Segítség, megnősültem! című önálló estjével, mely sajátos görbe tükröt tart az esküvő előtti és utáni hétköznapok legkülönbözőbb komikus vagy éppen keserű pillanatainak. Július 21-én és 22-én pedig a vérbő reneszánsz komédiák hagyományaira épülő produkciók várják a látogatókat a Kultkikötő Amfiteátrumban: szerelmi sokszögek, egymás elől menekülő párok, összeveszések és félreértések okozzák a bonyodalmat az Anconai szerelmesek című előadás első és második részében. 

A Kultkikötő Kápolnatárlatok is új, ingyenesen megtekinthető kiállításokkal várja az érdeklődőket július második felében. A festői szépségű boglári Vörös és Kék kápolnában egészen augusztus közepéig a Balatoné lesz a főszerep! Weiler Péter festőművész és a Balaton Offseason Instagram-oldalt működtető fotós, Bartha Dorka izgalmas művészi kollaborációra szövetkeztek: Magyar Tenger Társasüdülő című közös tárlatuk nem mindennapi időutazásra invitál.

Udvaros Dorottya (Fotó: Kultkikötő)

Kiemelt kép: A GRUND – vígszínházi fiúzenekar (Fotó: Kultkikötő)