Cibulya Nikol (A hét utolsó napja, Irinyi) játékfilmes bemutatkozása lesz a szeptember 19-én mozikba érkező „misztikus horror”, a Holnap meghalok, amelynek középpontjában egy terhes nő, Irma áll, aki az erdő közepén található nyaralójukba vonul vissza. A kismamát szürreális gondolatok szállják meg, és úgy érzi, hogy másnap meg fog halni, ami azért is hátborzongató, mert az időpont egybeesne édesanyja halálával, ő is a 34. születésnapján hunyt el. Irma nem szeretne egyedül lenni az évfordulón, ezért elhívja magához a féltestvérét és a legjobb barátnőjét, ám egyre több megmagyarázhatatlan dolog történik. 

A film főbb szerepeit Kurta Niké (A feleségem története, Mellékhatás), Meyer Lili, Kerekes Márton (Jövő nyár), Baki Dániel (Nyersanyag, Nino bárkája) és Makranczi Zalán (Magasmentés, Mintaapák) játsszák. A rendező így nyilatkozott a projektről: „Egészen hihetetlennek éreztem, amikor a Vertigo elvállalta a filmem finanszírozását és gyártását, hiszen itthon egy ritkán előforduló műfajjal kerestem meg őket, ami egyben egy személyes, női sztori is – nem csak a főhős nő, de az életét befolyásoló legfontosabb kapcsolatok is. A csodálatos stábból és színészgárdából pedig szeretném megemlíteni a főszereplőnket, Kurta Nikét, aki elképesztően sokoldalú  alakításával igazán komplexé formálta a karaktert. De mindenki mást is fel tudnék sorolni: Meyer Lili, Kerekes Marci, Baki Dani, Makranczi Zalán, Wrochna Fanni és Hárshegyi Ilma – mind olyan emberek voltak, akik nélkül ezek a karakterek nem keltek volna életre. Független filmet pedig természetesen lehetetlen egy rendkívüli stáb nélkül forgatni, akikről remélem majd egy következő, hosszabb bekezdésben fogok tudni áradozni.”

A közvetlen állami támogatás nélkül, a Vertigo Média gyártásában készülő Holnap meghalok producerei Kárpáti György (Éger, Varrat) és Berta Balázs (Magyar hangja…, Varrat), operatőre Kiszler Dániel, vágója Bonta Luca (A második aranykor), zeneszerzője Sperling Andor (Larry, Hat hét). Szeptember 19-én kerül országszerte a mozikba a Vertigo Média forgalmazásában.

Kiemelt kép: Kurta Niké a Holnap meghalok egyik jelenetében (Fotó: Vertigo Média/Tihanyi Anna)