Kerékgyártó Yvonne számos projektben vett részt forgatókönyvíróként és rendezőként is, legismertebb munkája a FOMO – Megosztod és uralkodsz című film szkriptje, de rendezett már egy nagyjátékfilmet is 2014-ben Free Entry néven. Nemrég pedig lezajlott a második egész estés filmjének forgatása: az Együtt kezdtük egy „szórakoztató és elgondolkodtató felnövéstörténet” lesz, amelyen 35 napon keresztül dolgozott a stáb Budapesten, a Balatonnál és Londonban is. 

A film története Marcira és a 12.c osztály tagjaira fókuszál, akik az érettségi bankettet követően tíz évvel később találkoznak csak újra, ami mindegyikükre nagy hatással lesz. Az együtt töltött idő hatására újraértékelik a kamaszkorukban meghozott döntéseiket. Ez a koncepció kilenc főiskolás tehetségnek ad lehetőséget arra, hogy megcsillogtassa színészi vénáját, de olyan ismert művészeket is láthatunk majd mellettük, mint Mucsi Zoltán, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Zsurzs Kati, Szacsvay László, Pálmai Anna és Szabó Simon. „Nagyon örülünk, hogy a világjárvány ellenére le tudtuk forgatni a filmünket nagyszerű színészeinkkel és kiváló szakember gárdánkkal. Örök élmény marad mindannyiunk számára FFP2 maszkban forgatni a 40 fokos hőségben, vagy téli kabátban az augusztusi orkán erejű szélben az éjszakai 4 fokban. Igazi csapatmunka volt ez a 35 napos „közös utazás” és hálás vagyok, hogy mindenki szívvel-lélekkel csinálta végig. Újabb izgalmas szakaszba érkezett a filmünk, jelenleg gőzerővel folyik már az utómunka. Reméljük, hogy a nézők is minél előbb megismerhetik kilenc tehetséges fiatal színészünket, akik alig várják, hogy bemutatkozhassanak a nagyközönségnek.” – mondta el a film egyik producere, Romwalter Judit.

A fiataloknak ráadásul dupla feladattal kellett megbirkózniuk, erről a rendező mesélt röviden: „A filmünk 2021-ben és 2011-ben játszódik, ezért a színészek saját karakterük tíz évvel fiatalabb énjét is megformálták. Nagy örömömre maximálisan kihasználták ezt a játék lehetőséget, az átalakulásukat profi szakembergárda segítette és az eredmény magáért beszél. Ezeknek a jeleneteknek a forgatásánál mindannyian úgy éreztük, hogy a saját gimnáziumunkba csöppenünk vissza. Duszka Péter Gábor vágóval azon dolgozunk, hogy a nézők számára is igazi élmény legyen a film és ehhez szerencsére gazdag anyag áll a rendelkezésünkre.” 

Az Együtt kezdtük a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült el, a premierre 2022 nyarán számíthatunk a hazai mozikban. 

Kiemelt kép: Mucsi Zoltán és Szabó Simon a forgatáson (Fotó: Chripkó Lili)