„Az otthon, az élet, a levegő” – ezt jelenti a Csiky Gergely Színház munkatársai számára a színház, ami több év után most végre „hazatér”. A teátrum épületét 1911 óta többször átalakították, most azonban visszakerül eredeti helyére. A színház modern eleganciával, új, kreatív koncepcióval nyitja meg újra kapuit Kaposvár központjába.

A város polgármestere, Szita Károly elmondta, hogy a 2016-ban megkezdődött rekonstrukció során megőrizték mindazt, ami értékes, ugyanakkor megteremtettek minden újat, ami elengedhetetlen a 21. századi, modern színjátszáshoz. Fülöp Krisztina belsőépítész így nyilatkozott a változásokról: „A korábban megszokott hangsúlyos kéket és rózsaszínt, a zöld, a törtfehér és a sárgaréz színei váltották fel. Vannak a színházban olyan ismétlődő elemek, melyek az egész épületegyüttesben vissza-vissza térnek. Ilyenek például a pálcás burkolatok, a tört vonalú falak, a tükrök, és a színharmóniák.”

Az összetartás, a várakozás öröme nemcsak a színművészek körében volt észlelhető, hanem Kaposvár közösségében is. „A kaposvári közönség a társulatára kíváncsi, róluk szeretne tudni, velük szeretne együtt élni. De nem csak a színészek, hanem a színház minden munkatársa központba kerül. Időről időre bemutatjuk a díszítőket, a műszakot, a háttérben dolgozókat, akik minden este részesei, közös alkotói az előadásnak. Igyekszünk arcot adni önmagunknak és minél közelebb kerülni a helyi közösségekben egymáshoz, hiszen a színház olyan értéket közvetít, amiből senki sem maradhat ki.”- nyilatkozta a színház marketing igazgatója, Fehér Euridiké a főkoncepcióról. – „Az új arculat logója, színvilága és életérzése épp azt a fűszert rejti magában, amit nélkülöznünk kellett. Az elegancia és a bátorság keveredése fedezhető fel benne – lázad, segítő kezet nyújt vagy épp gyönyörködtet – mindezt klasszikus elemekkel, intenzív színekkel és bátor portrékkal.”

Kiemelt kép: A kaposvári Csiky Gergely Színház épülete (fotó: Csiky Gergely Színház)