Idei utolsó, negyedik bemutatójára készül a Centrál Színház. A Büszkeség és balítélet két színészre, a Tökéletlenek, és a januárban színpadra állított Kasimir és Karoline után Nina Raine húsbavágóan friss darabjának, a Nemek és igenek premierjére készülnek. A világszerte indulatokat kavart mű kendőzetlen őszinteséggel, ugyanakkor mély empátiával mesél nőkről és férfiakról, szexről és hatalomról, nemekről és igenekről.

Edward és Kitty igazi álompár. Sikeres ügyvédek, első gyerekük is megszületett. Házas és házasulandó barátaik nevetésétől hangos a ház. A gyerekek, a munkájuk a téma. A fiúk aktuálisan egy nemi erőszak perén dolgoznak. Lassan elhal a nevetés, a nappali tárgyalóteremmé alakul, a régi barátok és a házaspárok ellenségként rontanak egymásnak.

Szereplők: Bata Éva (Kitty), Lengyel Tamás (Edward), Kovács Patrícia (Zara), Bereczki Zoltán (Tim), Pálfi Kata (Rachel), Pokorny Lia (Gayle/Laura), Schmied Zoltána (Jake)
Alkotók: Bagossy Levente (díszlettervező), Pallós Nelli (jelmeztervező), Baráthy György (dramaturg), Barkovics Zoltán (szcenikus), Fodor Marianna (súgó), Kele Gábor és Vida Gábor (ügyelő), Hajós Eszter (rendezőasszisztens), Puskás Tamás (rendező)
Bemutató: 2019. március 2., Centrál Színház, Nagyszínad

Kiemelt kép: Centrál Színház