Ma ünnepli 30. születésnapját Barna Zsombor színész, bábszínész.

Barna Zsombor 1991. január 16-án született, Budapesten. A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett, ezt követően került be a Barátok közt című sorozatba, amelyben három és fél éven keresztül szerepelt, 2012-ben távozott. Eközben a Nemes Nagy Ágnes Szakközépiskolában színész II. képesítést szerzett. 2012 és 2017 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt színész szakon, bábszínész szakirányon. Egyetemi tanulmányai alatt Erasmus ösztöndíjjal részt vett egy sienai mesterkurzuson és tanult Canterburyben is (University of Kent, School of Arts). 2017-től a Budapest Bábszínház társulatának tagja, ahol egyetemi gyakorlatát is töltötte.

Spiegl Anna, Pallai Mara és Barna Zsombor A vihar című darabban (Fotó: Budapest Bábszínház)

Pályafutásának kezdeti szakaszában olyan előadásokban láthattuk, mint A legkisebb boszorkány (Griff Bábszínház), a Háry János, a Gingalló, a Mit keresett Jakab az ágy alatt?, a Coraline (Budapest Bábszínház), a Karnyóné (Mozsár Műhely), az Egy, kettő, három (Átrium) vagy a Vitéz László menyecskét keres (Hatszín Teátrum). Jelenleg a Budapest Bábszínház alábbi produkcióiban játszik: A csillagszemű juhász (címszerep), A képzelt beteg (Cléante), a Misi mókus vándorúton (Bagoly, Nyakorr, Suta), a Bambi (Gobo), Boribon és Annipanni (Boribon), A vihar (Ferdinand), a Batu-tá kalandjai, a Szabadesés, az Esti Kornél és a Holdbeli csónakos (Medvefia). 2020 szeptemberében, a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központban mutatták be John Osborne Nézz vissza haraggal című művét, amelynek fordítója és egyik szereplője szintén Barna Zsombor volt.

Színházi munkái mellett időnként a tévéképernyőn és filmvásznon is feltűnik. Játszott többek között a Barátok közt című napi, a Ketten Párizs ellen című mini-, valamint A Tanár és az Ízig-vérig című heti sorozatokban, ezenkívül látható volt még a Jupiter holdja című filmben is.

Kiemelt kép: Vitéz László és Barna Zsombor (fotó: Budapest Bábszínház)