2021-ben Csörgő Tamás, Görbe Alexandra és Mányoki Ádám nyerte el a Barcsay Jenő szellemi örökségéhez kötődő szakmai kitüntetést. Barcsay Jenő születésének évfordulóján, január 14-én nyílik új tárlat a 2021-es év díjazottjainak munkáiból a Vajda Múzeumban. A kiállítás a pályázatra beadott nyertes portfóliókból nyújt reprezentatív válogatást.

A díjazás fő szempontja, hogy azon feltörekvő, fiatal festők szakmai útját segítse, akik az alkotás iránti alázatukkal és tehetségükkel kitűnnek kortársaik közül. A Barcsay-díjat a jogörökös Kónya házaspár által alapított Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány osztja ki. Az alapítvány pályázatára jelentkező fiatal művészek munkáinak elbírálásában a kuratórium tagjai: Aknay János Kossuth-díjas festőművész, Bereznai Péter és Baksai József Munkácsy-díjas festőművészek, Kónya Ferenc alapító, kuratóriumi tag és Feledy Balázs művészeti író, a kuratórium elnöke vett részt. A kiállítás január 14-i megnyitóján a Barcsay-díj ünnepélyes átadására is sor kerül.

A kiállítás január 30-ig, csütörtöktől vasárnapig 10-től 18 óráig megtekinthető. Az kiállításhoz tartozó esemény ide kattintva megtekinthető.

Görbe Alexandra: Biztonságban, 2019, olaj, vászon, 40 x 50 cm © Görbe Alexandra

Kiemelt kép: Barcsay-díjasok 2021 (Forrás:Facebook)