A napokban mutatta be a 2020/21-es évad teljes csapatát a k2 Színház, a társulathoz szerződik a Thália Színháztól Bán Bálint.

A Fábián Péter és Benkó Bence által alapított k2 Színház hétfőn jelentette be a következő évad társulatának tagjait. A 2020/21-es szezonban mintegy tizenketten alkotják a teljes csapatot: az alapítók mellett Horváth Viktória (produkciós vezető, művészeti titkár), Erdélyi Adrienn (produkciós vezető, színész), Horváth Jenny (díszlet, jelmez, látvány), Szakács Ferenc (díszlet, látvány) alkotják a „háttérstábot”, a színpadon pedig Formán Bálinttal, Borsányi Dániellel, Piti Emőkével, Gyöngy Zsuzsával, Király Dániellel és Bán Bálinttal találkozhatunk majd.

Bán Bálint öt év után válik meg a Tháliától, ahol számos sikerdarabban volt látható, azonban a jövő évadtól kezdve egyetlen szerepet sem tart meg a Nagymező utcai teátrumban. „Nem volt rossz érzés bennem, de úgy éreztem, a fejlődésemhez tovább kell állnom. Harminc éves lettem, most vagyok erőm teljében, színészi teljesítőképességem csúcsán, miért ne próbálnám meg, hogy mit érek, miért ne csinálnék valami olyat, ami most jobban foglalkoztat? Még nincs gyerekem, miért ne mennék bele egy ismeretlen helyzetbe? Érdekelt a szabadúszás is, érdekelt az is, hogy egy vagy több másik intézményben kaphassak új impulzusokat. […] Amit kitűztem, azt el tudom érni azáltal, hogy a k2-ben vagyok. Elmélyülni szerettem volna jobban. Szeretnék kicsit jobban visszakerülni abba a vérkeringésbe, amiből a Tháliában töltött öt év alatt kikerültem, többet szeretnék együtt dolgozni alkotótársakkal. A Thália is jó volt és ez is jó lesz.” nyilatkozta egy interjúban a fiatal színész.

Kiemelt kép: Bán Bálint (fotó: Juhász Éva)