A Miskolci Nemzeti Színházban lesz látható Balló Andrea festőművész kiállítása. A tárlat megnyitójára 2022. március 9-én 16 órakor kerül sor a Nagyszínház emeleti társalgójában. A művek egészen március 26-áig megtekinthetők a Nagyszínház előadásai alatt.

Balló Andrea szegedi származású, életét végigkísérte a művészet szeretete. A zene és a festészet elválaszthatatlan számárára. Sokszínű tanulmányai mellett elvégezte a Szegedi Szépmíves Céh Szabadiskoláját és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző karán rajz szakos tanári diplomát szerezett, festő szakiránnyal.

A művész így mesél alkotásairól: „Képeimmel a szavakkal elmondhatatlant, az élményekből lerakódott belső világot próbálom megragadni, így a látványszerű ábrázolás után az absztrakt kifejezést választottam, utat engedve a befogadó számára a szabad asszociációnak is. A képeken a sok festékréteg, bár takarja egymást, ahogyan a bennük lerakódott élmények, tapasztalatok, szenvedélyek, szenvedések- valahol mindig kivillan az alsó réteg, ahogyan felsejlik egye-egy emlék, s a felcsillanó ’múlt’ sejteti a titkokat, a lélek legbelső rezdüléseit”.

Kiemelt kép: Balló Andrea:A király bánata akril, farost 70×70 (Forrás: Facebook)