Az Orlai Produkciós Iroda ebben az évben színpadra állított olyan előadásokat mint a Dühöngő ifjúság, a Valódi hamisítvány, a Varsói melódia, a Mi és Ők, vagy például legutóbb a Három esős nap. Most pedig újabb bemutatóra készülnek, november 15-től láthatja a közönség a Belvárosi Színházban a Woody Allen filmjéből készült Férjek és feleségeket. A produkciós iroda idén is meghirdette karácsonyi bérletakcióját, és ezzel párhuzamosan már be is jelentették, milyen újdonságokkal készülnek 2019 első felében.

Széttépve

Szabó Kimmel Tamás zenés estje

Vajon miért választja az ember az élet helyett az élet villanásnyi illúzióját? Mi az, amiért az olykor biztonságos családi hátteret, a tiszta jövőt egy koszos gyorséttermi WC-re váltja? Mi az a pillanat ahol megszületik a döntés, hogy fejjel csússzunk lefelé a lejtőn? A függőség mindenki életében megtalálható, hol észrevehetetlenül, hol látványosan. Az előadás az embert boncolgatja, a döntést vizsgálja és igyekszik bemutatni, hogy az élet, néha tényleg csak egy pillanaton múlik! Igaz történetek, zene, fény és sötét. A döntés a miénk, de talán létezik kiút…

Rendező: Novák Eszter
Bemutató: 2019. február 22.

Hanif Kureishi – Vénusz

Két öreg barát, két híres színész hétköznapjait mindenestül felforgatja egy fiatal lány. Az egyikük a mennyországban érzi magát vele, a másikuk életét pokollá teszi. Történet az öregségről és a fiatalságról, az utolsó szerelemről – fanyar humorral, parádés szereposztásban, a Budaörsi Latinovits Színház és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésben.

Szereplők: Bálint András, László Lili, Gyabronka József, Takács Kati, Brasch Bence
Rendező: Deák Krisztina
Bemutató: 2019. március 6., Hatszín Teátrum

Molnár Ferenc – Riviéra

Misch úr, a kereskedősegéd éjszakai kirakatrendezésre készül egy világvárosi áruház negyedik emeletén. A próbababák előkelő nyári ruhákat és dél-franciaországi miliőt kapnak: készül a Riviera. Serényen dolgozna, ha Casella, az áruház multimilliomos tulajdonosa nem vetett volna szemet szerelmére, a kesztyűosztály Lujzájára, és nem hívta volna meg őt a Riviérára, az igazira. Két férfi, gyerekkori barátok. A milliomos sikeres, „jogilag neki volt igaza, de az arcbőr szempontjából nem” – véli a sikertelen kereskedősegéd. Tisztességesen vagy sikeresen kell élni? Az előadás a győri Vaskakas Bábszínház, az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE együttműködésében jön létre.

Szereplők: Kovács Patrícia, Schruff Milán, Szabó Kimmel Tamás, Kardos Róbert, Ullmann Mónika, László Lili/Ballér Bianka, Vadász Gábor
Rendező: Benedek Miklós
Bemutató: 2019. április 18., Belvárosi Színház

Michael Fryan – Vadméz

Álmos falusi birtok Oroszországban, ahol mindenki szerelmes valakibe, mert nyár van. Természetesen minden férfi a szép özvegybe. Ő meg abba az egybe, aki járt egyetemre, szellemességben verhetetlen, és még jóképű is. De a szép özvegyen kívül az összes többi női szereplő is ő utána után epekedik, a feleségével együtt legalább négyen. Mert hogy szívtiprónk nős – csak hogy minden meglegyen a már-már bohózati kalamajkához. Mindenki menekül és üldöz egyszerre, egymást érik a kínosan komikus helyzetek. De vajon a szerelem az-e, aminek látszik? A birtokot körülveszi egy misztikus, sötét, csalogató erdő, ahol mindenki keres valakit, ahol el lehet bújni, de el is lehet tévedni. Az ösztönök erdeje ez, a túlfűtött és csalóka erotikáé, ami könnyen válhat fojtogató dzsungellé. Vad méz.

Szereplők: Ötvös András, László Lili, Mészáros Máté, Ullmann Mónika, Radnay Csilla, Nagy Dániel Viktor, Grisnik Petra, Pataki Ferenc, Ficzere Béla, Fellinger Domonkos, Takács Zalán
Rendező: Znamenák István
Bemutató: 2019. június 24., Hatszín Teátrum

Ezek mellett pedig érkezik még Dan Gordon drámájából, a Becéző szavakból készült előadás is a főszerepben Hernádi Judittal, Péter Katával és Gyabronka Józseffel. A rendező Kocsis Gergely.

Forrás: Orlai Produkciós Iroda

Kiemelt kép: Bálint András (fotó: Dömölky Dániel) és Benedek Miklós (fotó: Sióréti Gábor)