2020/21-es évadban az Eiffel Műhelyház megnyitásának köszönhetően új helyszínnel gazdagodik a magyar zenei élet. Október 22-én és 25-én rendezett zenés délutánok kiegészülnek egy bábos, képzőművészeti előadással, amelyek igazán egyedülállóvá teszik a produkciókat.

A programsorozat első fellépője október 22-én 16 órától az Opera kétszeres Kamaraénekese, a drámai koloratúrszoprán Kolonits Klára lesz, aki Szergej Rahmanyinov többek között Puskin, Blok, Hugo és Musset verseire komponált dalaiból válogat. A műsor kiegészül Gardenö Klaudia bábrendező szakos hallgató Vocalise című, szöveg nélküli dalra készített performanszával. Gardenö Klaudia szerint a bábművészet az átváltozás és a változás művészete, így tökéletesen képes kifejezni Rahmanyinov időtlen lelkületét.

Október 25-én, szintén 16 órától a Bartók–Pásztory-díjas tenor, Mukk József Franz Schubert A szép molnárlány című, Wilhelm Müller verseire komponált dalciklusával örvendezteti meg a hallgatóságot. A bábos előadás ez alkalommal sem fog elmaradni, hiszen a Harangi Mária rendezte műsort Siflis Anna A molnár és a patakhoz készített báb-performansza teszi majd teljessé. „A vizualitás és a zene kölcsönhatásából a történetnek egy új rétege kerül felszínre, amely fókuszában a mesei rácsodálkozás áll. Fontosnak tartom átadni azt az érzést, amit gyerekkoromban Schubert jelentett nekem: a végtelen világot, amelyben nemcsak a földi dolgok kapnak helyet, hanem minden s mindenki, amit és akit a képzelet megenged, kitalál, megalkot” – nyilatkozta Siflis Anna.

A sorozat folytatásában novemberben Bátori Évát, decemberben Németh Juditot is hallhatják az érdeklődők.

Kiemelt kép: Kolonits Klára (Fotó: Fidelio.hu)