November 21-től a Budapest Bábszínház előadásait is láthatják online a nézők a Bábfilmszínház keretein belül.

Több más teátrumhoz hasonlóan a Budapes Bábszínház is elérhetővé teszi jelenlegi repertoárját az online térben, külön figyelve arra, hogy minden korosztály számára gondoskodjanak élményről. „Mivel a Budapest Bábszínház számára fontos, hogy a gyerekek és a családok ne maradjanak bábszínházi élmény nélkül, ezért döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a Bábfilmszínház szolgáltatásunkat. Eleinte hétvégenként tesszük elérhetővé az online előadásainkat, a nézőközönségünk által a Facebook-oldalunkon megszavazott időpontokban” – mondta el Ellinger Edina, a teátrum igazgatója.

Az első előadás a november 21-i hétvégén Weöres Sándor költői mesejátéka, a Holdbeli csónakos lesz, a következő hétvégén a legkisebbek kedvence, a Boribon és Annipanni, majd a szintén népszerű Nyúl Péter és a 80 nap alatt a Föld körül lesz látható. A Budapest Bábszínház a Pilvax Films stábjával, hat kamerával rögzítette a produkciókat, céljuk, hogy a bábelőadást filmes élményként tudják prezentálni. „Érdekes kísérlet számunkra is, hogy hogyan tudjuk ötvözni a bábfilm műfaját a bábszínpadi előadással. Bármilyen nehéz helyzetbe kerülünk, a társulat számára mindig fontos az alkotás. Ezért igyekszünk egy számunkra kedvezőtlen szituációban a pozitívumot megtalálni és új formákat keresni” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Ellinger Edina.

A Budapest Bábszínház a stream jegyek mellett elérhetővé teszi a családi jegyet is azoknak a családoknak, akik támogatni kívánják a kultúrát, és ugyanúgy vásárolnának, mintha személyesen mennének el a teátrumba. Az előadások külföldről is elérhetők lesznek.

Kiemelt kép: Jelenet a Holdbeli csónakosból (Fotó: Éder Vera)