Június 26-án 16 órakor debütál a Független Színház Magyarország Ogre para, avagy nézz szembe az igazsággal! című bábelőadása az RS9 színházban, amely egy roma fiú középiskolás éveit dolgozza fel, akinek a legnagyobb félelme, hogy kiderül a származása.

Milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy fiatalnak, akinek új környezetben kell helytállnia? Mi lehet a sikerének a titka? Hogy érheti el, hogy népszerű lehessen az új környezetben? Ádám történetén keresztül ezekre a kérdésekre is választ kapnak majd a nézők, illetve az is kiderül, hogy a sikert nem adják ingyen és előbb-utóbb fény derül az igazságra. A barátságnak, a bizalomnak, a bátorságnak és a mindent körülölelő szeretetnek pedig ekkor lesz igazán nagy szerepe.

“Ez a darab a gyermekkorom és a jelenem közötti főbb állomásokat mutatja meg. Eddigi életem meghatározó személyei jelennek meg benne, akinek köszönhetem, hogy „vagyok, aki voltam és leszek, aki vagyok”. Az ember állandó, ám körülöttünk a világ egyre gyorsabban változik. A félelmeinkkel szembenézni azonban itt és most kell, mert később már csak tükör által, homályosan láthatjuk őket! Szeretettel ajánlom ezt az előadást a kiskamaszoknak és azoknak a felnőtteknek, akik őrzik magukban a gyermeki énjüket és szívesen támogatják a jövő generációját, az ifjúság törekvéseit!” – fogalmaz Szegedi Tamás András, az Ogre para rendezője.

Az előadást játssza Szegedi Tamás, Alexits Rita, Bánky Sára és Varga Norbert, a zenét Babindák István, a látványt pedig Oláh Norbert jegyzi.