Április 30-án a Gólem Színház ad otthont a bialystoki Aleksander Zelwerowicz Színművészeti Akadémia hallgatói által életre hívott vizsgaelőadásának. A Mundstock úr című felnőtteknek szóló bábelőadás a Freeszfe és a teátrum közös produkciójaként lesz látható.  

Ki kerülhet ki élve a koncentrációs táborból? Az, aki praktikusan, rendszeresen, módszeresen készül fel rá. Mundstock úr békés lelke kettéhasadt, és megszületett belőle a rettegés szülte képzelt alak, az árnyéka, Mon. Mundstock úr tudja, hogy valamiképpen le kell győznie a rémet, különben tönkremegy még azelőtt, hogy a levélszekrényben felfehérlene a rettegés kiváltó oka: a transzportba szólító behívóparancs. Egy nap ráébred a megoldásra: módszeresen fel kell készülni a koncentrációs tábor minden borzalmára. Edzésbe fog tehát. Begyakorolja az ötvenkilós bőrönd legracionálisabb cipelési módját, hozzászoktatja magát a vasalódeszkán való alváshoz, kigyakorolja a saját kivégzését. És hát, ki ne várná a behívót ennyi előkészület után?

Ladislav Fuks művének szereplőit Ruszina Szabolcs, L. Nagy Attila, Podlovics Laura, Urbán Richárd, Hrisztov Toma és Bánky Sára kelti majd életre. Az előadás zenei aláfestéséről Rozs Tamás, Rozs Mirkó Benjámin, Egyed Hunor és Tóth Roland felel, a látvány- és bábtervező Virág Vivien. Az 1963-ban megjelent regényt Cseri Hanna adaptálta és álmodta színpadra. 

Kiemelt kép: Jelenetkép a Mundstock úr című előadásból (Fotó: Gólem Színház)