Idén lett tízéves a Bermuda zenekar, a Mórocz Tamás és Urbán Dániel alkotta formáció mégis csak most készítette el első nagylemezét, amely holnap este debütál a Magyar Zene Házában.

Bár az elmúlt tíz évben számos nagy sikerű dal született a két alkotó közös gondolkodásából, mégis csak most jött el az idő arra, hogy egy teljes albumnyi zenei anyagot rögzítsenek. A Szerb Antal Utas és holdvilág című műve ihlette anyag műfaja regényzene. És hogy mi is ez pontosan? Popzenei album, amely különleges módon dolgozza fel az irodalmi művet, hasonlóan, mint a mozgóképekhez készülő filmzenei albumok.

A tízdalos lemez tíz várost jár körbe, követve Szerb Antal Európát átszelő regényének cselekményét, így holnap este a Magyar Zene Házában felcsendül majd a Velence, a Ravenna, a Hallstatt, a Foligno, a Siena, a London, a Gubbio, a Párizs, a Róma és a Budapest című dal, illetve Dobos Evelin előadásában részletek szólalnak meg az eredeti műből is.

Az album könyv formájában jelent meg, mely tartalmazza a regény mellett az összes dalszöveget, a narrációk szövegét és Martin Wanda fotóművész fényképeit is. A tervek szerint a lemez vinylen is elérhető lesz majd.

Kiemelt kép: A Bermuda zenekar (Fotó: MZH)