Vecsei H. Miklós március 27-én egy Facebookos élő bejelentkezésben beszélt a Poket zsebkönyvek jövőjéről, valamint egy nagy meglepetéssel is készült rajongói számára.

Ahogyan minden kisvállalkozást, a Poket működését is megnehezíti a koronavírus-járvány miatti karantén, Vecsei H. Miklós, a zsebkönyvautomaták megálmodója azonban továbbra is hisz a Poket közösségek erejében, ezért csapatával úgy döntött, hogy nem hagyják veszni a kezdeményezést. Ennek érdekében viszont azt a nehéz döntést hozták meg, hogy a zsebkönyvek árát 1500 forintra emelik meg. Ez továbbra is csupán a könyvek előállítási költsége (ami most érthető okok miatt megemelkedett), és bár eddig a csapat tényleg tudta magát az 1000 forintos árhoz tartani, Vecsei elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben ez lehetetlenné vált. A természetesen gondosan fertőtlenített automaták, illetve a Poket Online április 1-jén állt át az új egységárra.

A live azonban nem csak „rossz” híreket tartalmazott, a színművész ugyanis bejelentette a következő három címet is: április 2-án jelent meg az ifjúsági sorozat második része, Jo Nesbo Doktor Proktor pukipora című regénye; a magyar költészet napjának környékén fog megjelenni a második versválogatás Írott kövem dobom a mélybe címmel; illetve április végén egy újabb sorozat indul el, színész arckép csarnok gyűjtőnévvel, melynek első címe Latinovits Zoltán egyik legfontosabb írása, a Ködszurkáló lesz.

Vecsei H. Miklós ezen kívül említést tett a videóban a vidéki automatákról, a Poket frissről, és a nézők kérdéseire is válaszolt, amely során elhintette, hogy hamarosan megjelenik majd az első Poket dráma, amely egy kortárs orosz író műve lesz. A live nagy meglepetése viszont a színész bejelentése volt, amiben elmondta, hogy valamikor április közepén meg fogják jelentetni a Mondjad, Atikám! című monodrámájának bővített szövegkönyvét az előadás képeivel, és azokkal a József Attila levelekkel, amelyek a legnagyobb hatással voltak rá az előadás létrehozásában. Hasonlóképpen ahogyan 2 éve, az automaták indulásakor a verseskötetének (amely újra kapható a Bookline oldalán), ennek a könyvnek a bevételét is a Poketbe forgatja majd vissza, hogy ezzel is segítse zsebkönyvek kiadását és terjesztését.

A teljes live továbbra is megtekinthető a Poket zsebkönyvek Facebook oldalán.

Kiemelt kép: Részlet a Mondjad, Atikám! című előadásból. (fotó: Szkárossy Zsuzsa)