A Sylvester Stallone főszereplésével készült népszerű vígjáték, az Oscar női változatát viszi színre a Békéscsabai Jókai Színház. A Lady Oscar című kamaradarabot Radó Denise rendezi, a történet a ’30-as évek maffiavilágából napjaink divatvilágába került át.

Seregi Zoltán színházigazgató a próbafolyamat kezdetén elmondta, hagyomány, hogy a Sík Ferenc Kamaraszínházban a két bemutató közül az egyik egy komédia. Legutóbb a Furcsa pár női változatát vitték színre, most egy újabb „női darab” következik. „Lesz poén poén hátán, félreértés félreértés hátán, kavarodás kavarodás hátán, a néző minden pillanatban megdolgoztathatja a rekeszizmát. De ez a legnehezebb műfaj, mert mindent tűpontosan ki kell dolgozni” – mondta el Radó Denise, aki szerint napjainkban jó legalább egy felhőtlen estét adni az embereknek. A rendező – aki egyébként a filmben Lisa Provolone szinkronhangja volt – üdvözölte, hogy híres, jól megírt darabokat tesznek át női változatba, mert, mint mondta, mindig kevesebb a női szerep. A főszereplő, Clara karakterét „sokoldalú, hatalmas amplitúdóval lehet játszani, jutalomjáték ez egy színésznőnek.”

A történetben minden egy gyanútlan szombat reggel kezdődik, amikor a kis könyvelőgyakornok beállít a félelmetes divatdiktátorhoz, a Lady Mode híres tulajdonosához, hogy fizetésemelést kérjen, mert szeretne megnősülni. Clara Barnier, a hajdani modell hallani se akar róla, főleg mert kiderül, a fiatalember az ő lányát venné el, akivel a mamának egészen más, nagyratörő tervei vannak. Ám Nathan nemcsak lánykérőben van, hanem azt is beismeri, hogy milliókat sikkasztott. Erre a jövendőbeli anyós a rendőrséggel fenyegeti, de amikor kiderül, hogy mindez abból a jövedelemből származik, amelyet a cégben feketén szereztek, csak a beleegyezés marad Clara számára, pláne, hogy a lánya bevallja: gyereket vár. Közben felbukkan Oscar is, aki ahelyett, hogy megoldaná a bonyodalmakat, csak újabb félreértéseket zúdít a szereplők nyakába. És még ott egy táska – tele milliókat érő ékszerekkel.

Komáromi Anett mellett Nagy Róbertet, Csomós Lajost, Katkó Ferencet, Veselényi Orsolyát, Csonka Dórát és Kiss Viktóriát láthatják a nézők február 9-10-11-én Szentesen, a Tóth József Színház és Vigadóban, és a tervek szerint április 1-jén Békéscsabán.

Kiemelt kép: Radó Denise és Egyed Zoltán díszlettervező a Lady Oscar olvasópróbáján (Fotó: behir.hu)