Az Örkény Színház Kiváló dolgozók munkacímen új produkciót készít, amelyhez „láthatatlan dolgozókat” és az ő történeteiket keresik.

A jelenlegi válsághelyzetben sok olyan munkakör került reflektorfénybe, amikkel eddig a társadalom nem foglalkozott a mindennapokban. Vannak olyan dolgozók, akiknek most megsokszorozódtak a feladataik, és bár munkájuk eddig is nélkülözhetetlen volt, csak most figyelt fel rájuk, vagy éppen a hiányukra az ország. Ilyen munkakörökben tevékenykedő embereket keres most a budapesti színház új workshopjához.

Olyanok jelentkezését várják, akiknek a munkája eddig sosem került reflektorfénybe, hosszú évek óta komoly problémákkal küzdenek, illetve olyanok jelentkezését is várják, akik olyan területen dolgoznak,  amit az emberek többsége nem tart vonzónak. Azok, akik magukra ismernek, és szívesen megosztanák történeteiket együttműködve a színház alkotócsapatával, május 19. éjfélig – vagyis még egy napig – tudnak jelentkezni az Örkény Színház hivatalos Facebook oldalán található űrlap kitöltésével.

Kiemelt kép: Az Örkény István Színház homlokzati felirata (Fotó: Örkény Színház)